AZC-scholen Tilburg en Oisterwijk

Mirela Delic was locatieleider op twee AZC scholen. AZC- School de Sleutelbloem in Tilburg, een basisschool voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar, en AZC-school Oisterwijk, een basisschool voor nieuwkomers van vier tot en met dertien jaar.

.

Locatieleider

Mirela Delic maakte zich sterk voor het oprichten van de tijdelijke basisschool in Tilburg. In 2016 werd de school geopend om 83 kinderen uit het azc St. Jozefzorg in Tilburg de mogelijkheid te geven naar school te gaan in Nederland. De school is inmiddels opgeheven, vanwege het sluiten van azc St. Jozefzorg.

Daarnaast was zij locatieleider van de AZC-school Oisterwijk. De meeste leerlingen van deze school wonen met hun familie op het asielzoekerscentrum, een aantal leerlingen woont in het dorp met een verblijfsvergunning. Ook volgt een aantal kinderen van gastarbeiders uit Midden- en Oost-Europa onderwijs op de AZC-school.

Als locatieleider was Mirela eindverantwoordelijkheid voor de gehele school. Dat betekende onder meer het vinden en aansturen van personeel met verstand van vluchtelingen- en nieuwkomersonderwijs. Ook zette zij een nieuwe zorgstructuur op.

Deskundigheden

  • Vluchtelingenonderwijs
  • HRM
  • Coaching
  • Projectmanagement
  • Netwerker