Geweldige nieuwe opdracht op de Koningsschool in Waalwijk

Met ingang van 1 november 2018 ben ik de nieuwe Interne Begeleider op de Koningsschool in Waalwijk. Ik heb er erg veel zin in!

https://dekoningsschool.nl/

 

MD onderwijsadvies, Mirela Delic

OMGAAN MET LASTIGE LEERLINGEN OP DE ISK

Binnen de ISK is de diversiteit in ondersteuningsbehoeften van leerlingen toegenomen. Men ervaart een toename van leerlingen met lastig gedrag. Pharos en Mirela Delic bieden een training op de individuele ISK van 3 bijeenkomsten van 2,5 uur. Er wordt ingegaan op de theoretische achtergronden van gedrag en uw handelingsrepertoire wordt vergroot zodat u een meer passende aanpak kunt bieden.

https://www.lowan.nl/wp-content/uploads/2018/06/Pharos-Omgaan-met-gedragsproblemen-op-de-ISK.pdf

 

Symposium Gezondheid Statushouders MD onderwijsadvies, Mirela Delic

Tip: Symposium Gezondheid Statushouders

Bijna 500 deelnemers hebben donderdag 14 juni het Symposium Gezondheid Statushouders in de Woonindustrie in Nieuwegein bezocht. Ik kijk terug op een mooi congres, vol inspiratie en nieuwe ontmoetingen!

https://youtu.be/rjqsVHMAeOg

Samen met mijn collega Marianne van Dijk – Claessen (Sociaal Verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg) heb ik een goed bezochte workshop gegeven over de samenwerking tussen gezondheid en onderwijs. https://vng.azavista.com/FileAttachments/public_download/id:5b29fe44-6e24-4d0c-9199-0980ac110003/key:c6f030f481b34f8a404c280cbe3f9c45

Lees meer

MD onderwijsadvies, Mirela Delic

Aantal leerlingen dat thuiszit daalt niet

Het blijkt erg lastig om iets te doen aan het probleem van kinderen die langdurig niet naar school gaan. Het aantal thuiszitters (leerlingen die langer dan drie maanden geen onderwijs krijgen) is vorig jaar niet gedaald. Het kabinet wil dat over twee jaar geen enkel kind langer dan drie maanden thuiszit.

Voor meer informatie zie ook: https://www.oudersonderwijs.nl/nieuws/dit-ben-ik-portretten-van-thuiszitters/related-content/dit-ben-ik-portretten-van-thuiszitters/

MD onderwijsadvies, Mirela Delic

Training Omgaan met gedragsproblemen op de ISK

 

Trots op de geslaagde training Omgaan met gedragsproblemen op de ISK het Stormink in Deventer. Trost op het team! Dankjewel allemaal!

MD onderwijsadvies, Mirela Delic

Blog: Verbanden zoeken – verbinding leggen

In ons leven maken we verbinding met de mensen om ons heen. Op alle gebied, privé en zakelijk. Het is een van onze basisbehoeften om te kunnen functioneren. Wat de vraag van een organisatie ook is die ik voorgelegd krijg, ik start altijd met het zoeken naar verbanden om vervolgens verbindingen te kunnen leggen.

Lees meer

MD onderwijsadvies, Mirela Delic

Actueel: Erkenning voor scholen

Vanaf april 2018 heeft de onderwijsinspectie meer mogelijkheden om bij de beoordeling van leerresultaten van basisscholen rekening te houden met de aanwezigheid van veel leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

Lees meer